Fizik tedavi; fizyoterapistler tarafından uygulanan kişinin kas iskelet problemleri ve vücut ağrıları için uygulanan tedavi planıdır. Kişilerin ağrılarından kurtulmasının yanında ağrıya sebep olan sorun bulunur ve buna yönelik çözüm önerileri hastaya sunulur.
Ataşehir Fizyoterapist
Ataşehir Fizyoterapist, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon’un uğraşı alanı olan, çeşitli hastalıklar veya yaralanmalar nedeniyle, vücudun çeşitli kısımlarının fonksiyonlarının yitirildiği veya tehdit edildiği durumlarda, hastaların yaşam kalitesini geliştirmek amaçlanmaktadır. Bel ve boyun ağrılarının tedavisi,nörolojik rehabilitasyon, kas, tendon ve sinir yaralanmaları, tam veya kısmi felç. Romatizmal hastalıkların tanı ve medikal tedavisi sonrasında eklem kontraktürlerinin önlenmesi ve fonksiyon kayıplarının azalması için özellikle romatodit artrit ve ankilozan spondilitli hastalarda, fibromiyalji sendromu ve miyofasiyal ağrı sendromu, omurga eğriliği (Skolyoz) tedavisin de, hastaya göre düzenlenen fizik tedavi ve, rehabilitasyon programları uygulanmaktadır.
Ataşehir Fizyoterapist Fizik Tedavi Nedir?
Ataşehir Fizyoterapist Fizik Tedavi Nasıl Yapılır?
Fizik tedavi kişiye özel bir tedavi planındır. Hastanın problemi tespit edilir ve bu problemi ortaya çıkaran semptomlar tek tek çözülür. Hastalıktan hastalığa tedavi planı değişmektedir burada önemli olan hastanın ihtiyacı olan tedavi planını belirleyebilmektir.
Ataşehir Fizik Tedavi Hangi Hastalıklara Bakar?
Fizik tedavi kas iskelet problemleri; omurga problemleri, bel fıtığı, boyun fıtığı, sırt ağrıları, skolyoz,
omuz problemleri diz problemleri ile beraber nörolojik hastalıklar, ameliyat sonrası rehabilitasyon süreci gibi çoğu problem fizik tedavinin konusudur.
Bel Fıtığı Nedir? Bel Fıtığı Neden Olur? Bel Fıtığı Belirtileri Nedir? Bel Fıtığı Nasıl Anlaşılır?
Bel fıtığı günümüzde en sık rastlanan omurga problemidir. Belimizdeki omurlar arasında kalan yumuşak yapının yırtılması veya bombe yapması sonucu oluşan problemdir. Bel fıtığının dereceleri vardır ancak her hastanın klinik bulguları ve radyolojik görüntülemeleri önemlidir.
Bel fıtığına yakalanmanın çok farklı nedenleri olabilir, bunların en başında ağır yük kaldırma ile beraber taşıdığımız kilolar çok önemlidir. Durağan ve hareketsiz bir yaşamda bel fıtığına yol açabiliyor, omurgayı tutan kasların hareketsizliğe bağlı güçsüz kalması sonucu omurga dejenere olabilir veya yırtılabilir. Duruş bozuklukları, gün içinde aşırı ayakta durma, oturuş bozuklukları, travma gibi durumlarda bel fıtığına yol açabilir.
Bel fıtığında teşhis MR yöntemi ile koyulmaktadır. Bununla beraber fiziksel muayenede bulgular vermektedir. Bel fıtığının yerleşim yerine ve derecesine göre bel bölgesinde ağrı, bacaklarda ağrı, güçsüzlük, his kaybı gibi durumlar olabilir.
Bel Fıtığı Tedavisi Nedir? Bel Fıtığı Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılır?
Bel fıtığında önemli olan klinik bulgularda hastanın ana şikâyeti ve güç kaybıdır. Fıtığın konumu ve sinire olan bası önemlidir. Bazı hastaların hiç ağrı şikâyeti olmadığı halde bacaklarda güç kaybı olabilir ve bu durumlarda beyin sinir cerrahına başvurulmalıdır. Görüntüleme sonrasında tespit edilen fıtık eğer sinir basısı yoksa ağrı kontrol altına alınıp hasta bel fıtığı konusunda doğru egzersiz yöntemleri ile bu hastalıktan kurtulabilirsiniz.
Bel Fıtığı Ağrısına Ne İyi Gelir? Bel Fıtığı Egzersizleri? Bel Fıtığı Hareketleri?
Bel fıtığına en iyi gelen tedavi metodu istirahattir. Bununla beraber doktorunuz belirlediği medikal çözüm önerilerine uymanız gerekmektedir. Sonrasında fizyoterapist eşliğinde kas kuvvetlendirme ve ağrı kontrolü üzerine bir tedavi planlayabilirsiniz.
Bel fıtığında en önemli egzersizler karın ve kalça ile yapılan egzersizlerdir. Bununla beraber omurgayı esnetmek ve bel kaslarını uzatmak ağrılarımızı dindirebilir. Ancak bel fıtığı gibi bir rahatsızlığınız varsa mutlaka uzmanlar tarafından bir egzersiz planı oluşturulmalıdır.
Boyun Fıtığı Nedir? Boyun Fıtığı Belirtileri? Boyun Fıtığı Neden Olur?
Boyun fıtığı boyun omurları arasındaki yumuşak dokunun yaralanmasıdır. Boyun fıtığı olan kişilerde boyun ağrıları bununla birlikte sırta omuza veya kola vuran ağrılar olabilir en belirgin şikayeti ağrıdır. Bel fıtığında olduğu gibi kollarda uyuşma ve güç kaybı olabilir. Genelde postür ve duruş bozukluğuna bağlı boyun fıtığı oluşabilir. Daha çok ofis çalışanlarında masa başında bilgisayarla uzun vakit geçiren kişilerde görülmektedir. Günümüzde de telefon ile çok vakit geçiren kişilerde boyuna aşırı yük binmesinden kaynaklı görülmektedir.
Boyun Fıtığı Tedavisi Nedir? Boyun Fıtığı Egzersizleri Nedir? Boyun Fıtığı Nasıl Geçer? Boyun Fıtığı Yastığı Nedir?
Boyun fıtığında hastanın radyolojik bulguları incelendikten sonra hastanın klinik bulguları doğrultusunda hastaya özel tedavi belirlenmelidir. Akut ağrı ve spazm çözüldükten sonra hastanın kuvvetlendirme için egzersiz yapması gerekmektedir. Hayatımız uzun bir dönemini yatakta geçirdiğimiz için kullandığımız yastığın da önemi olmaktadır. Kişiye ve probleme özel yastık belirlenmelidir.
Boyun Fıtığı Baş Ağrısı Yapar mı?
Boyun fıtığı bazı durumlar da ağrıya sebebiyet verebilir ancak başka problemlerde mevcut olabilir bunun tespiti için görüntüleme ve bazı testler gerekmektedir. Ağrının sebebi fıtık kaynaklı değilse bir dolaşım bozukluğu olabilir bunun detaylı incelenmesi gerekmektedir.
Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.